Tõnis Paltsi kõne riigikogus:
"Vaatamata reformierakonna pingutustele on eesti ettevõtlus ikka veel elus. Täna lisatakse Eesti ettevõtjatele juurde maksukoormust 48 miljonit eurot aastas. Ei pea olema Edisson, et saada aru, et see mõjub negatiivselt Eesti ettevõtete konkurentsivõimele ja selle läbi ka meie ekspordile. Kokku on peale uue koalitsiooni moodustamist lisandunud ettevõtjatele erinevaid koormisi vähemalt 100 miljoni euro eest aastas.

Väga rumalad, et mitte öelda ligilikult targad on ka argumendid, mis on kõlanud Jürgen Ligi ja tema tema kaasvõitlejate suust. Teate, mõnikord, on demagoogia nii suur, et selle vastu argumentidega ei saa. Aga toon siin mõned näited.

Esiteks väidetakse, et täna on ettevõtetest autosid kasutada saavad töötajad ja töötajad, kel see eelis puududb just kui ebavõrdses olukorras. No ei ole nii! Töötajad, kel on auto kasutamise „eelis“ saavad ju toimiva tööjõu turu puhul selle võrra vähem palka. Ega ettevõtja loll ei ole, et ta kaks korda ühe asja eest maksab.

Teiseks väidetakse, et nn „autosoodustus“ solgib turgu. Ma küsin, millist turgu. Kas õllemüüjate ja automüüjate vahelises konkurentsis või!? Tegelikult „solgib“ see hoopis Eesti automüüjate ja Läti automüüjate vahelist turgu Eesti automüüjate kasuks. Samuti „solgib“ see turgu Eesti ettevõtjate kasuks tervikuna võrreldes näiteks Soome ettevõtjatega. Aga me ise hävitame selle eelise nüüd!

Sellist ligilikku demagoogiat võib veel näidetena tuua, aga kõige tähtsam on siiski see, et „tänu“ sellele seadusele me investeerime just kui 48 miljonit eurot aastas Eesti ettevõtete konkurentsivõime vähendamisse. IRL ei ole sellega nõus ja hääletab selle eelnõu vastu.

Aga Reformierakonnale soovin ma edu Eesti konkurentsivõimest vere välja laskmisel ja ettevõtjatele vaimu ja jõudu viimase hingetõmbeni vastupidamisel".