„Maksu- ja tolliameti ning LHV koostöö käib ning loodan, et novembrikuus on selline võimalus ka LHV kaudu olemas,“ lausus Tõniste riigikogus küsimustele vastates, lisades, et ministrina ei saa ta sundida krediidiasutusi seda teenust pakkuma.

Ettevõtluskonto annab võimaluse avada inimesel pangas ettevõtluskonto ning sinna laekunud summadelt läheb 20% ettevõtlustulu maksuna automaatselt maksuametile. Ettevõtlustulu maks hõlmab endas tulumaksu, sotsiaalmaksu ja kogumispensioni makse osa.

Kui ettevõtluskontole laekuv tulu ületab aastas 25 000 eurot, on maksumäär 40%.

Swedbank ning SEB ettevõtluskonto pakkumise suunas ei tegutse, sest kliendid ei ole sellest teenusest huvitatud.
Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki kinnitusel on ettevõtluskonto kui teenus pangas küll arendusportfellis reana kirjas, kuid hetkel suhteliselt tagumises otsas, sest pangal on rida teisi prioriteetseid arendusprojekte kuhu ka kogu IT arendusressurss suunatakse. "Ettevõtluskonto ei ole teenusena meie prioriteet ning lähiaastal me selle teenusega turule ei tule," lausus ta.

LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum lausus samuti, et arvestatavat nõudlust või päringuid klientide poolt ei ole ettevõtluskonto suhtes märgata. Samas on riigi poolt pakutud lahendus huvipakkuv ning uuenduslik ning pank soovib selle oma klientidele kättesaadavaks teha.