“Võimalik, et teema arutelu katkestatakse ja see läheb edasisele arutlusele, kuna täna hakkavad paljud probleemist aru saama. Me oleme suhelnud peaaegu kõikide erakondadega sellel teemal ning igas erakonnas on inimesi, kes väga hästi saavad aru ja kes tahavad sellesse süveneda,” rääkis Tõniste Äripäevale.

“Kui kõik ülejäänud riigid loevad raha ja tahavad, et keskkond puhtam oleks, siis tulenevalt Euroopa survest ja rohelisest maailmavaatest hakkame selle teemaga uuesti tegelema,” märkis ta. „Varem või hiljem igal juhul see seadusemuudatus läbi läheb,“ ütles ta.

Tõniste ütles, et Euroopa Komisjon on kolme aasta jooksul viinud läbi uuringuid kõikides EL liikmesriikides, kes on pandipakendi süsteemi kasutanud ning suur osa liikmesriikidest on selle ära lõpetanud kui ebaefektiivse ja keskkonnale kahjuliku süsteemi.

Vendade Tõnistete hulgimüügifirmale LTT kuuluv Tootjavastutusorganisatsioon OÜ-l, mille enamusomanik on Ragn-Sellsi tütarfirma R-S Packaging, pole tema sõnul konteinersüsteemi pealt kasumit võimalik teenida.