"Eesti on suutnud alandada oma eelarvedefitsiiti ning võlakoormust äärmiselt madalale tasemele. See tundubki USA kesksele inimesele väga naljaka ja pea võimatu käiguna. Nobelit on kindlasti väga tark inimene, kuid ta pole Eestiga seotud asju endalse selgeks teinud," sõnas Palm.

Palm lisas, et keegi pole suutnud oma numbreid viia sellisele tasemele kuhu Eesti.

"Riik on tegutsenud õiglaselt ja hästi. Parematel aegadel kogutud reservidest tehtud investeeringud on stimuleerinud majandust. Kuid nüüd on vaja, et ettevõtted hakkaksid vaatama Euroopa turgudest välja poole, mõjutama oma tarbijaid ostma ning laiendama oma kaupade müügiturge. Sellest tuleb Eestile kasv peale sisetarbimise käimalükkavat jõudu 2013. aastal," sõnas Palm.

Nordea pank tõstis oodatust tugevama sisenõudluse tõttu Eesti selle aasta majanduskasvu prognoosi 2,3 protsendile. Vastavaldatud prognoosi EconomicOutlook'i kohaselt suureneb järgmise aasta teises pooles välisnõudlus, mille toel saavutab Eesti majandus 2013. aastal 3,5-protsendilise kasvu. 

Põhiliseks riskiks jääb prognoosi kohaselt majanduse haavatavus euroala võlakriisi teravnemise korral, teatas pank täna.

Nordea hinnangul jätkub sel aastal euroala majanduse jahtumine ning ka 2013. aastaks on oodata vaid väga nõrka taastumist. Euroala oodatav kasv järgmisel aastal on 0.6%i.