27-aastane Hussien Mehaidli töötas juhtival ametikohal ettevõttes Fastenal, mis tegeleb ehituskaupade müümisega. Tegemist on USA ettevõttega, mis tegutseb ka Kanadas, kirjutab CTV News.

Kuus aastat Fastenalis töötanud kanadalase sõnul on ettevõte varasemalt andnud töötajatele pühadeks kingipakke, mis sisaldasid maiustusi ja erinevaid suupisteid, kuid seekord oli kingituseks pudel grillkastet, mis maksab Amazonis kuus dollarit.

Mehaidli nimetas kingitust solvavaks. „Me ei ela Austraalias," sõnas ta.

Mees otsustas pahameelt väljendada Twitteris oma anonüümsel kontol. Ta heitis seal ette, et ettevõtte USA töötajad said tavapärase kingipaki, kuid kanadalastele jagati grillkastet. Samuti naeruvääristas ta kingituse juures olnud kirjakest, mis soovitas paki sisu ka teistega jagada.

Päev pärast säutsu avaldamist sai Mehaidli kõne oma ülemuselt, kes nõudis postituse kustutamist. Mees oli seda juba teinud, kuid oli üllatunud, et tema isik kindlaks tehti. Hiljem meenus talle, et oli varem Twitterisse postitanud foto, mille taustal oli näha tema töökohta kontoris.

Vahetult enne aasta lõppu kutsuti ta ülemuse juurde ja vallandati päevapealt. Ülemus olevat öelnud, et võitles Mehaidli eest, kuid USA juhtkond tahtis temast lahti saada.

Mehaidli sõnul talle kompensatsiooni ei makstud ja nn lõpparvega sai ta vaid kuupalga ning kasutamata puhkusepäevade eest 741 dollarit. Kanadalane plaanib vallandamise vaidlustada.

Fastenali tegevjuht Dan Florness ütles USA meediale, et Mehaidli juhtumi puhul võis tegemist olla ülereageerimisega, kuid vallandamine oli seaduslik. Florness lisas, et pärast seda, kui meedia Mehaidli vallandamist kajastas, sai firma palju vihaseid kirju.

Fastenalil on 21 000 töötajat üle maailma ja firma käive oli mullu 5,2 miljardit dollarit.