See nõue muudab tööandjate hinnangul osaajaga töötaja palkamise tööandja jaoks liiga kalliks ja jätab inimesed, kes mingil põhjusel täiskoormusel töötada ei saa või ei soovi, tööturult eemale.

Kui töötaja töötab väikese koormusega, siis tööandja tasub sotsiaalmaksu miinimumpalga pealt. Töötaja poolt väljateenitav summa on aga 0,3 koormusega töötamisel näiteks pool miinimumpalgast.

Töötajad on tööandjate keskliidu hinnangul aga huvitatud paindlikest töötamise võimalustest, kuid tööandjate jaoks on väga kulukas väiksema kui 0,5 koormusega töötajate palgal hoidmine. Seda juhul, kui nad ei ole õpilased või ei kasvata alla 3 aastast last või ei oma 3 alla 19 aastast last.

Erinevatel põhjustel tekib selline soov aga niiöelda tavalistel tööealistel inimestel, samuti pensionäridel, kelle arvelt saaks laiendada tööle värvatavate inimeste sihtgruppi, leiab liit oma ettepanekutes.

Ülejäänud ettepanekud puudutavad ka näiteks isapuhkust, kaugtööd ja ületunnitöö kompenseerimist.

Täpsemalt saab tööandjate ettepanekutega tutvuda siin.

Hea lugeja, anna teada, mida sina arvad tööandjate keskliidu ettepanekutest ning mida saaks teha, et muuta töösuhteid painlikumaks?