Rohkem on tõusnud tippspetsialistide, spetsialistide ja keskastme juhtide töötasud. Lähikuudel võib oodata jätkuvalt tippspetsialistide ja spetsialistide palkade väikest tõusu, samuti aga ka müügi- ja
teenindustöötajate ning oskustööliste palkade 5-10% tõusu, mida survestab jätkuv tööjõupuudus.

"Juba praegu on ettevõtetel puudu müügi- ja teenindustöötajaid ning vajadus nende järele kasvab. Töötute seast väga palju enam võtta ei ole - sageli on takistuseks puudulik keeleoskus ja madal töötahe. Noori tuleb aga liiga vähe peale ja teistest riikidest värbamist takistab riigikeele oskuse nõue," märkis tööandjate palgauuringu juht Kadri Seeder.

Tema sõnul aitaks mitteaktiivseid tööturule kaasata, kui muuta töö tasustamise pakette atraktiivsemaks või teha töötingimusi paindlikumaks.

Tööandjate seas läbi viidud uuring hõlmas ka küsimusi nende käitumise kohta palgaturul. "Tulemuste esialgne väljavõte näitab, et tööandjad, kel on suurem töötajate puudus, pigem hindavad pehmeid väärtusi ja neid üksteiselt üle ostma ei torma. Seega võib öelda, et mõningast palgatõusu teatud ametialadel on oodata, aga palgaralli jääb loodetavasti siiski tulemata," ütles Kadri Seeder.

Tööandjate keskliit esitleb palgauuringu tulemusi neljapäeval, 21. juunil toimuval tööandjate kinnisel ümarlaual. Uuring viidi läbi mais 2012 ja selles osales 271 organisatsiooni. Tööandjate keskliit viib
palgauuringut läbi kolmandat korda. Uuringu eesmärk on anda kiire ülevaade palgaturul toimuvast.