Valitsuse ametlik teade ei selgita edasilükkamise põhjusi, samuti jääb selgusetuks, millal valitsus küsimust uuesti arutab, teatas liit.

„Otsusega venitamine teeb ettevaatlikuks ja tõstatab küsimusi. Ettepaneku töötuskindlustusmakset langetada tegi Eesti töötukassa nõukogu – kuhu kuuluvad tööandjate, töövõtjate ja valitsuse esindajad – juunis pärast põhjalikku arutelu,“ märkis keskliidu juhataja, töötukassa nõukogu liige Tarmo Kriis.

„Valitsus peaks otsustamise edasilükkamist tööturu osapooltele koheselt ammendavalt selgitama.“

Alles valitsuse pressikonverentsil selgitas peaministri ülesandeid täitnud kaitseminister Urmas Reinsalu, et otsus on kavas langetada augustis, kui on olemas värske majandusprognoos ja laual muud järgmise aasta riigieelarve küsimused. Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul pole siiski ette näha, et prognoosid teeksid olulisi korrektiive ja turuosalistel tasub töötuskindlustuse maksemäära langetamisega ikkagi arvestada.

Keskliit toetab maksemäära langetamise eelnõu valitsuses esitlenud sotsiaalministri, töötukassa nõukogu liikme Hanno Pevkuri seisukohta otsuse tegemisega mitte venitada.