Nii mõnigi kord on koolitaja coachitavate juhtidega erinevaid arenguvariante vaagides jõudnud ühe reaalse ja konkreetse võimaluseni – organisatsioonist lahkumiseni.

Ta on siis palunud juhil, mõnikord hüpoteetiliselt, mõnikord ka päris reaalselt läbi mõelda, mis juhtub siis, kui ta otsustab lahkuda. Mis on kõige hirmsam asi, mis saab juhtuda? Tavaliselt selgub, et hirmul on suured silmad (muuseas, seda, et hirm tuleviku ees on reeglina suurem, kui inimese tegelik võime asjadega hakkama saada, on ka teadlased tõestanud). Ja siis teeb mõni juht otsuse, et okei, ma lahkun. Võib-olla mitte kohe, aga mingi konkreetse aja, näiteks kolme kuu pärast.

Ja kui siis järgmine kord mõne nädala pärast kohtutakse, näeb koolitaja mõnikord enda ees uut juhti. Inimest, kes on täis teotahet, kes näeb oma tööl sisu ja mõtet ja tulemust ning enam ei taha lahkumisest väga juttu teha. Mis juhtus?

Eespool toodud kirjeldus on tüüpiline näide, mis juhtub siis, kui oled hirmust lahti lasknud. Konkreetsel juhul hirmust selle ees, mis saab minust pärast lahkumist tulevikus. Ent sama metoodika tundub kehtivat ka paljudel teistel juhtudel – tehes otsuse lahti lasta vabaneme kuklas tiksuvast sõnastamata ja alateadlikust hirmust. Ja see toob tagasi motivatsiooni ja isu, keskendumisvõime ja elurõõmu. Boonusena toob ka võime ennast ja oma elu, tööd kõrvalt vaadata.

Loe pikemalt blogist.