Valitsuse kinnitusel suureneb töölepingu regulatsiooni uuendamisel nii töösuhete paindlikkus kui ka turvalisus, teatas riigikogu pressitalitus.

Keskerakonna fraktsioon tegi ettepaneku eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata, mis ei leidnud toetust. Ettepaneku vastu hääletas 48 ja poolt 25 riigikogu liiget.

Võrreldes kehtiva seadusega järgib uue töölepinguseaduse alusel loodud töösuhe võlaõigusseaduse põhimõtteid, loob võimaluse paindlikumalt korraldada tööaega ning vähendada töösuhte lõpetamisega kaasnevaid kulutusi ettevõtjale. Uus eelnõu muudab tööturu paindlikumaks aidates paremini kaasa uute töökohtade loomisele, samuti parandab ettevõtjate reageerimisvõimet.

Töötajate turvalisuse suurendamiseks kehtestatakse tööandjale tähtajalise lepingu ülesütlemise piirangud ning töötajate kaitstust suurendatakse ka töötuskindlustushüvitise tõstmisega esimesel sajal päeval 50%lt 70%le töötaja viimase 12 kuu keskmisest palgast. Samuti tõstetakse töötutoetuse määra.

Uue töölepingu seaduse eelnõu soodustab ka elukestva õppe süsteemi parandamist, mis tõstab oluliselt inimeste konkurentsivõimet tööturul.

Töölepingu seaduse eelnõu saatust käisid uurimas ka TV3 “Seitsmesed uudised”.