Õiguskomisjoni esimehe Märt Raski väitel ei nõustu Reformierakond ülimalt laia sotsiaalse kandepinnaga eelnõu kiirkorras menetlema ega jõustama, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Töösuhete regulatsioon puudutab 75 protsenti täisealisi inimesi ja hõlmab 75 protsenti nende ärkveloleku ajast,” ütles Reformierakonna aseesimees. “Siin on paratamatu üleminekuaeg, et juristid ja personalitöötajad saaksid end asjaga kurssi viia.”

Aega maha võtma sunnivad Raski väitel juba eelnõu kohta tehtud 200 muudatusettepanekut, millega tööjõu osapooled tahavad põhjalikult tutvuda.

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Rein Lang nimetas töölepinguseadust kõige sensitiivsemaks euroeelnõuks. “Seda on ebamõistlik 1. maist jõustada, kuigi valitsus hellitab vastavaid lootusi,” sõnas Lang.

Nii tema kui ka Rask pakkusid lahendusena välja uue eelnõu, mis lülitab kehtivasse seadusesse tööjõu vaba liikumist puudutavad sätted ja muud eurodirektiivid.

Samas otsustas sotsiaalkomisjoni enamus eile, et töölepingu seaduse eelnõu terviktekst tuleb võimalikult kiiresti seadustada.

“Nii sotsiaalministri kui ka komisjoni seisukoht on, et me läheme eelnõuga 14. aprillil suurde saali, katkestame siis teise lugemise, et saaks veel teha parandusettepanekuid, ja võtame ta siis mai alguses vastu,” ütles Res Publica poliitik Andres Kork.