"Meid pandi Baltikumi juhtkonnas nagu ootele. Soome HKScani juht lahkus 1. novembril ametist, nüüd paar nädalat hiljem teatati sisejuurdlusest. Seega kui omanik või uus juht tahab seda teha, siis ta võib ükskõik mida teha," rääkis Soorm äreva häälega.

Soorm kinnitas, et HKScan Estonia juhtkond, kuhu kuulub lisaks temale veel äridirektor Margus Venelaine ja tootmisdirektor Meelis Pihlak, "ei tohi teha hetkel igapäevast tööd sisejuurdluse ajal", kuid samas ei olevat neid teavitatud, mille üle juurdlust alustati.

"Eks sellest siis kuuleb," ütles Soorm ja lisas, et tema ei ole pidanud kuskil veel selgitusi andma. "Täna sain juurdluse alustamisest teada, Soome tegevjuht teavitas meid sellest. Mina olen igati kättesaadav töö juures ja eks siis peame selgitusi andma. Eks ma siis räägin neile, kuidas ettevõtte elu on siiamaani käinud."

1. novembril vahetas HKScan välja kontserni Soome ja Baltikumi jaeäri juhi Samuli Eskola Jyrki Karlssoni vastu. Jari Latvanen asus HKScani kontserni tegevjuhina ametisse 31. oktoobril 2016.

Ettevõte teatas 14. novembril, et uurimisega soovitakse saada kinnitust, et HKScan Baltikumi äripiirkondades on järgitud hea juhtimise tava ja HKScan tegevusjuhiseid. Ajutiselt vastutab HKScan Baltikumi tegevuste eest kontserni turundusjuht Anne Mere.

HKScanile kuuluvad Eestis kaubamärgid Rakvere ja Tallegg, Lätis Rigas Miesnieks ja Leedus Klaipedos Maistas. Kogu HKScan kontserni netokäive 2015. aastal oli 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 400 töötajat.