Tallinna Linnaplaneerimise Amet väljastas eile ehitusloa Tallinna Kesklinna ja Lasnamäe piirile rajatava Panorama City kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitamiseks.

Keskuse arendaja E.L.L. Kinnisvara plaanib lauluväljaku lähistele rajatava keskuse ehitusega alustada uue aasta esimeses kvartalis, hetkel valmistatakse ette ehitushankeid ning sõlmitakse vajalikke lepinguid. Panorama City keskuse avamine toimub 2014. aasta sügisel.

Panorama City kaubanduskeskuse kogupindala on ligi 90 000 m², sellest üüritav pind moodustab ca 57 000 m². Uues keskuses avatakse üle 200 erineva kaupluse, parkimiskohti on planeeritud üle 1800.

Ligi 220 000 inimese elu- ja liikumispiirkonna vahetusse lähedusse jääva Eesti ühe suurima kaubanduskeskuse arendust rahastab E.L.L. Kinnisvara omavahenditest ja pangalaenuga.

Projekti orienteeruv maksumus on 100 miljonit eurot. Keskuse arendaja näeb esmase sihtkliendina Kesklinna, Kadrioru, Lasnamäe, Pirita, Merivälja, Viimsi ja teiste lähipiirkondade elanikke.

Panorama City ankurüürnikuks on Rimi ligi 7300 m² suuruse hüpermarketiga. Teiseks võtmepartneriks on Leedu päritolu Baltimaade juhtiv moekaupade müüja Apranga Grupp, kes avab keskuses kokku 14 rahvusvaheliselt tuntud kaubamärke esindavat kauplust kogupinnaga ca 5800 m².

"Mõlema ettevõtte näol on tegemist meie pikaajaliste partneritega ja meid seob koostöö erinevates riikides. Positiivne koostöökogemus on loonud usaldusliku suhte, mis loob hea baasi ka edaspidisteks ühisteks projektideks," sõnas E.L.L. Kinnisvara juhatuse esimees Aldo Dapon.

Meelelahutuskeskuses leiavad oma koha uudse kontseptsiooniga kino, mänguala, kus saab tegevust olema lastele erinevas vanuses ning suur valik erinevate rahvuste kööke esindavaid toitlustusasutusi.