Järgneb Toomas Annuse avaldus täies mahus:

Õigeksmõistev kohtuotsus oli oodatud. Esitatud süüdistus oli vaatamata oma mahule naeruväärne. Midagi ebaseaduslikku ei ole ma korda saatnud ja see leidis täna ka tõestamist. Prokuratuur tuli kohtusse võltsingute ja valedega. Ka see leidis kohtuotsuses väga selgelt tõendamist.

Tänane Harju maakohtu otsus ei asenda ligi kaheksa aastat kestnud illegaalselt jälitamist, kohtualuste süsteemsest ruineerimist ja moraalset ning rahanduslikku kurnamist. See on olnud prokuratuuri poolt teadlikult valitud taktika, sest igale mõtlevale inimesele oli ka selle maja sees selge, et esitatud fabritseeritud süüdistus kukub varem või hiljem kokku.

Tahan eraldi juhtida tähelepanu Eesti vabariigis kohtunikkonna ümber toimuvale. Viimased paar aastat on meile tõestanud, et õiguskaitseorganid mõjutavad kohtunikke nende otsuste tegemisel. See on fakt, mis on teada paljudele. Minu, kui pikaajalise staažiga kohtualuse jaoks, on erakordne see inimlik julgus, mida kohtunik Lõõnik täna demonstreeris. Me teame, et kohtunikku on ajakirjanduse kaudu avalikult mõjutanud nii siseminister Ken-Marti Vaher kui ka kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg. Võib aga ainult ette kujutada, milline on olnud tegelik surve kohtunikule õiguskaitseorganite ja nende tentsikute poolt kuluaarides.

Juhin tähelepanu, et möödunud nädalal mõisteti ühes teises asjas lõplikult õigeks kohtunik Leo Kunman. Tema on see mees, kes julges mitte alluda õiguskaitseorganite survele ja „vastutasuks“ organiseeriti talle kriminaalasi ja aastaid kestnud mõnitav kohtuprotsess.

Eesti on jõudnud täiesti uude ajajärku. Peaminister ütleb avalikult, et pealt kuulatakse kõiki aktiivseid inimesi. Ma loodan väga, et kohtunik Lõõnik ei saa tänase otsusega "kõrgemalt poolt" antud käsu täitmata jätmise eest karistatud. Seda, et juba lähipäevil loeme Eesti ajalehtedest kohtunik Lõõnikut mõnitavaid artikleid, ma ei kahtle. See on osa kättemaksust õiguskaitseorganite poolt. Organite poolt, kes on ellu kutsutud hoopiski meid kaitsma ja seisma riikliku julgeoleku eest.

Homsest alustame oma kaitsja vandeadvokaat Leon Glikmaniga valmistumist teise astme kohtuistungiks. Minule teadaolevalt on selleks juba mõnda aega valmistunud ka õiguskaitseorganite esindajd. Nende eesmärgiks on määrata ringkonnakohtusse koosseis, kellele oleks võimalik anda käske. Kutsun käesolevaga üles kohtunikke, aga ka kõiki teisi ausaid riigiametnikke mitte alluma kaitsepolitsei ja prokuratuuri survele. See võib olla santaaž, see võib olla ähvardamine, meelitamine, kutse kohvile. Kohtunike mõjutamine on hukatuslik tee ja sellele allumine tähendab kindlasti igasuguse õigusriikluse lõppu.

Prokuratuur teatas 20 minutit peale kohtuotsuse teatavakstegemist, et nad kaebavad otsuse edasi. Hämmastav enesekindlus isikutelt, kes ei ole veel tutvunud motiveeritud kohtuotsusega ja on tekitanud äsja oma kurja ja poliitiliselt vürtsitatud ebakompetentsusega riigile väga suure kahju ning röövinud kohtualustelt paremad aastad nende elust.