Laupäeval, 31. augustil avas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman Kaubanduskoja traditsioonilise ärihooaja.

Luman ütles oma avakõnes, et ettevõtjad ootavad sügisestelt kohalikelt omavalitsuste valimistelt sisulist diskussiooni riigile olulistel teemadel, olgu selleks siis kvaliteetse hariduse kättesaadavus igale noorele, tulumaksuvaba miinimumi tõstmine või kohalike omavalitsuste suurem võimekus ja motivatsioon ettevõtluse arendamisel kohalikul tasandil.

„Loodan, et neid ja teisigi riigi jaoks olulisi küsimusi arutatakse sisulisemalt järgnevate nädalate jooksul toimuvates valimisdebattides. Ettevõtjatena saame seda küsida ja nõuda, et diskussioon ei piirduks vaid populistlike loosungitega sellest, et raha on juurde vaja või kui kasulik oleks luua uusi võimalusi kohalike maksude kehtestamiseks või kelle rahvamaja katus järgmise valitsemisaja jooksul esimesena parandatud peaks saama,“ ütles Luman.

Algavaks ärihooajaks soovis Luman, et see oleks ettevõtjaile ja ühtlasi kõigile ettevõtlikele ja teotahtelistele inimestele edukas ja arenguvõimalusi pakkuv ja et selliseid inimesi oleks Eestis veelgi rohkem.

Hea teada

Kaubanduskoja ligemale 3200 liikmetest moodustuv suhtlusvõrgustik on Eesti suurim. Viimastel aastatel on Kaubanduskoda esitanud koostöös ettevõtjatega üle 100 ettepaneku erinevate Eesti õigusaktide või eelnõude ettevõtjasõbralikumaks muutmise osas.

Kaubanduskoda kutsub ka algaval hooajal kõiki oma liikmeid aktiivselt osalema Eesti ettevõtluskeskkonna ja majanduselu kujundamises.