"Jah, ei kadunud ma kuhugi ära, lihtsalt eelmisel nädalal oli mul kolm ebameeldivat seika. Nagu kõigile on juba teada, olen ma töötu ning neil inimestel, kel pole tööd, on raha vähe.

Minul on seesama situatsioon: internet võeti välja, samuti telefon. Ilma nende vahenditeta on tööd väga raske otsida. Lisaks kõigele sain palaviku.

Õnneks sain interneti tööle ja selle eest tahan eriliselt tänada Telset ASi töötajat Tatjana Brõzgalovat, kes mõistis minu keerulist olukorda ja aitas mind.

Enne kui kaotasin kontakti välismaailmaga, saatsin oma CV-sid kaubandusettevõtete kodulehtede kaudu kandideerimaks vabadele müüja-kohtadele. Seni ei ole keegi veel vastanud - ei positiivselt ega negatiivselt, mis tähendab tõenäoliselt, et mitte iga tööandja pole valmis noori tööle võtma.

Nagu märkisid inimesed Eesti Delfi kommentaariumis, on isegi 25-aastasel mehel ilma kahe keeleta (eesti ja vene keele) Tallinnas tööd raske leida. Minul on õnneks mõlemad keeled suus.

Minu arvates ei takerdu tööotsingud vaid keeleprobleemide taha. Tähtis on ka töövõime. Isiklikult minu kogemus on väga mitmekesine - olen töötanud Coca-Colas ja parketifirmas, olnud reklaamikonsultant ning mu viimane töökoht oli meelelahutusüritustele valgusteid rentivas firmas.

Sel ametipostil avastasin endas omadusi, millest mul varem aimugi polnud. Õppisin seal kuidas klientidega läbirääkimisi pidada ja nendega suheldes parandasin oma eesti keele oskust. Viimase eest olen oma eelmisele tööandjale siiralt tänulik.

Linnas ripub praegu palju plakateid, millel otsitakse Tallinna vanglasse turvamehi. Otsustasin ka kandideerida ja saatsin oma CV. Nüüd ootan vastust. Nõudmised ei ole nii kõrged, kuid mul on kahtlus, kas see on ikka minu töö, aga proovida tasub kindlasti.

Tahan aitäh öelda neile, kes andsid mulle märku, et Euronics otsib töötajat. Saatsin sinna oma tööpakkumise, aga kahjuks sain eitava vastuse.

Aitäh kõigile neile, kes kirjutasid kommentaariumis: hästi või halvasti, peaasi, et need innustavad mind paremini tööd otsima.
Mis puudutab ilutulestiku müüja ametikohta, siis otsustasin ka sellele kohale kandideerida. Hoolimata sellest, et töö on ajutine - interneti ja telefoni eest on ju vaja maksta."

Kallid lugejad, meil on väga hea meel, et Pjotr taas kirjutab meile. Kuid meie üleskutse jääb veel jõusse ning kui tahad eksperimendis, osaleda, siis oled teretulnud! Tutvusta end aadressil majandus@delfi.ee.