Põllumajandusministeeriumi andmetel oli keskmine kokkuostuhind tänavu III kvartalil 3124 krooni tonn, mis on 17,5 protsenti enam kui mullu samal ajal. 1999. aasta II kvartalis oli keskmine kokkuostuhind 1591 krooni tonn.

Kolme kvartali piimatoodangust müüdi 340.000 tonni ehk 64 protsenti piimatööstustele ning vastupidiselt I poolaastale piima kokkuost III kvartalis võrreldes eelmise aastaga isegi vähenes. Selle põhjuseks toob ministeerium tööstuste poolt omaalgatuslikus korras tootjate suhtes karmistatud nõuded nii piima kogustele kui ka kvaliteedile. Üheksa kuuga varutud piimast 83 protsenti kuulus eliit- või kõrgemasse sorti.

Kokku üheksa kuuga Eestis 529.900 tonni piima, mis on üheksa protsenti rohkem kui aasta tagasi. Piimatoodangu juurdekasv saavutati peamiselt produktiivsuse kasvu arvelt.

Tänavu 30. septembri seisuga oli Eestis 135.300 lehma, mis võrreldes möödunud aastaga oli tuhande lehma võrra enam. Veidi suurenes lehmade arv Hiiu-, Jõgeva- ja Viljandimaal, vähenes aga Lääne-, Valga- ja Ida-Virumaal.