Sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti tööstusettevõtted septembris 2% vähem toodangut kui augustis. Töötleva tööstuse toodang suurenes 1%.
Eelmise aasta septembriga võrreldes suurenes toodang tööstuses kokku 2%. Kasv pidurdus eelkõige energiatoodangu languse tõttu. Elektrienergia tootmine vähenes 2006. aasta septembris eelmise aasta septembriga võrreldes 45%. Toodangu kahanemine oli tingitud elektrienergia ekspordi vähenemisest. Eelmisel aastal oli septembrikuu eksport rekordiliselt suur, sest Leedu tuumaelektrijaam oli remondis. Seoses elektritootmise vähenemisega vähenes ka põlevkivi tootmine. Soojuse tootmine vähenes 7%, kuna kütteperioodi algus lükkus soojade ilmade tõttu hilisemale ajale.
Töötlevas tööstuses kasvas toodang võrreldes eelmise aasta septembriga 7%. Kõige rohkem mõjutas töötleva tööstuse toodangu kasvu toiduainetööstuse toodangu ligi 10%-line kasv. Toiduainetööstuse kasvu mõjutas eelkõige jookide tootmise ning kala- ja piimatoodete toodangu suurenemine. Suurenes toodangu müük nii kodumaisele turule kui ka ekspordiks.
Puidutööstus oli toiduainetööstuse järel järgmine kasvu tagaja. Puidutööstuse toodang suurenes 6%.
Suure panuse töötleva tööstuse toodangu kasvu andsid ka metalltoodete, elektrimasinate ja aparaatide ning ehitusmaterjalide tootmine. Metalltoodete ja elektrimasinate puhul mõjutas kasvu eelkõige ekspordi suurenemine.
Kõige rohkem kasvas toodang septembris eelmise aasta septembriga võrreldes kummi- ja plasttoodete tootmises ning arvutite tootmises. Samas, nende harude väikese osatähtsuse tõttu töötlevas tööstuses, mõjutasid nad kogu töötleva tööstuse toodangu kasvu vähe. Toodangu kasvu pärssis raadioaparatuuri tootmise vähenemine.
Alates 2000. aastast on tööstustoodang olnud kasvutrendis.