Kui aasta alguses suurenes tööstusettevõtete toodang 30% piires, siis alates maist kasv võrreldes eelmise aasta sama kuuga veidi aeglustus. Aeglustumise põhjuseks on pikkamööda paranev võrdlusbaas.
Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta augustis eelmise aasta augustiga võrreldes üle neljandiku.

Enim mõjutas toodangu kasvu eksport — välisturule müüdi üle 70 protsendi kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes 52 protsenti ning müük siseturule 22 protsenti võrreldes eelmise aasta augustiga.

Augustis ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Kõige rohkem mõjutas toodangu kasvu elektroonikaseadmete tootmine. Selles harus toodeti ligi neljandik kogu töötleva tööstuse augusti toodangu mahust, mis on võrreldes eelmise aasta sama kuuga üle kahe korra rohkem.

Järgmised suurema osatähtsusega tööstusharud olid puidutöötlemine, toiduainete ja metalltoodete tootmine, kus toodang kasvas vastavalt seitse, kaks ja 25 protsenti. Väiksema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang märgatavalt nii masinate ja seadmete kui ka elektriseadmete tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2011. aasta augustis tööstuses kokku kaks protsenti vähem toodangut kui juulis, töötlevas tööstuses üks protsent vähem.

2010. aasta augustiga võrreldes toodeti 12 protsenti rohkem elektrit ja kaks protsenti vähem soojust.