Jälgitavate andmete hulka kuuluvad saitide külastused, kasutatavad programmid, nende programmide kasutamise aeg ja paljud muud parameetrid. Eesmärk on saada teada, kas töötajad kasutavad oma tööaega tõhusalt ja kaitsta olulisi andmeid anonüümsete varguste eest.

Üleilmset jälgimist arvestades on andmeturve muutumas oluliseks küsimuseks. Kui ettevõtted ei pööra piisavalt tähelepanu kaitsele häkkerite rünnakute eest, kaotavad nad teavet ja kannavad rahalisi kahjusid. Failide kustutamine ei välista võimalikke andmevargusi, kuna teavet saab peaaegu alati taastada ja kasutada. Seetõttu on oluline kasutada usaldusväärset häkkimisvastast kaitset ja tarkvara, mis kustutab failid lõplikult.

„Järgmise aasta prognoosi kohaselt ei keskenduta ainult ohutute seadmete loomisele ja arendamisele, vaid muutub ka suhtumine IT-turbe riskihaldusesse,” ütles Baltimax Projecti juht Uosis Mečkauskas.

IT-turbe eksperdid nõustuvad, et ettevõtted hakkavad parema turvalisuse saavutamiseks rohkem tähelepanu pöörama turvaintsidentide vältimisele ja on ka nende intsidentide põhjuste uurimisel aktiivsemad. Ettevõtted tellivad IT-turbega seotud teenuseid vastavatelt spetsialistidelt, kellel on turbeohtude ja rünnakutega seoses rohkem kogemusi ning teadmisi kui ettevõttesisestel osakondadel.

„Prognoositakse, et seoses pilvepõhiste teenuste ulatuslikuma kasutamisega nihkub fookus pilve salvestatud andmete kaitsele,” ütles Mečkauskas. „Peale selle on arvutite ja mobiiliseadmete ulatuslikuma kasutamise tõttu tähtis tagada terve süsteemi turvalisus ning seetõttu on väga tähtsal kohal lõpp-punkti turvalisus.”