Kuigi puhkusepäevad on ühed enim tahetud lisahüved saabuvateks pühadeks, sooviksid töötajad siiski veelgi enam saada järgmiseks aastaks palgatõusu või näha oma pangakontol ühekordset jõulupreemiat.

Kõige enam ootavad töötajad oma tööandjatelt uueks aastaks kuni 5-protsendilist palgatõusu. Nimelt rohkem kui iga kolmas töötaja (35%) tõi välja, et saabuvate pühade eel sooviks ta tööandjalt lubadust palgatõusuks. Iga neljas töötaja lepiks aga ka ühekordse, kuni 100-eurose, rahalise preemiaga. Rahaline preemia oli palgatõusust isegi levinum ootus nende vastajate seas, kelle palgatase on madalam.

Pooled tööandjad tulevad töötajate soovidele vastu

Uhkest ettevõtte jõulupeost unistab kõigest 4% töötajatest ja veelgi vähem sooviksid töötajad, et tööandja teeks nende eest annetuse (vaid 3% vastanutest) või teeks mitterahalise kingituse (näiteks tahvelarvuti), mida valis vaid 2% vastanutest.

„43% tööandjatest plaanivad töötajate palgaootustele vastu tulla. Nimelt selgus hiljutisest Palgainfo Agentuuri ja CVKeskus.ee tööandjate küsitlusest, et just 43% tööandjatest plaanivad lähima kuue kuu jooksul palgatõusu, mis jääb enamasti 5% piiridesse,“ märkis CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Henry Auväärt lisas, et igas teises ettevõttes on veel tavaks teha ka jõulupakke töötajate lastele ja pea pooled tööandjad (47%) korraldavad ühisüritusi (nt jõulupidu). „Pea kolmandik tööandjatest (31%) maksab ka riiklike pühade puhul preemiat ja umbes viiendik (20%) tagab töötajatele lisapuhkuse keskmise palga säilimisega.“

Alla 25-aastased töötajad erinevad teistest vanuserühmadest selle poolest, et nemad eelistaksid pigem raha kohe kätte saada. Nimelt pea pooled (43%) nooremad kui 25-aastased töötajad sooviksid tööandjatelt jõulupühade eel enim 100-eurost preemiat.

Pärnakad tahavad enim jõulupidu

Viieprotsendilist palgatõusu pidas eelistatuimaks 23 protsenti noortest. Vastuseid mõjutas töötajate praegune palgatase ja seetõttu eelistasidki paljud noored palgatõusu asemel saada kohe lisaraha.

Asukohtade lõikes ootavad jõulupidu enim pärnakad. Nimelt Pärnus soovib jõulupühade eel tööandjatelt uhket jõulupidu 7% töötajatest (Tartus 4% ja Tallinnas 2%). Olenemata asukohast, seadsid aga töötajad kõikjal esikohale palgatõusu uueks aastaks, teiseks rahalise preemia ja kolmandaks lisapuhkuse.

Mida töötajad jõulupühade eel tööandjatelt soovivad?
  • 35% vastanutest – palgatõusu uueks aastaks (kuni 5%)
  • 25% – väikest rahalist preemiat (kuni 100 eurot)
  • 20% – lisapuhkust (2 päeva)
  • 8% – kinkekaarti (kuni 200 euro väärtuses)
  • 4% – uhket ettevõtte jõulupidu (koos kaaslasega)
  • 3% – tööandja teeks minu eest annetuse (100 euro väärtuses)
  • 2% – paremaid töötingimusi (remonti töökohal)
  • 2% – kingitust (nt tahvelarvuti)
  • 1% – uusi töövahendeid (nt uus arvuti)