Amazoni teatel makstakse Londonis töötajatele vähemalt 10,5 naela tunnist. Palgamuudatused hakkavad kehtima tulevast kuust, sest kiire pühadehooaeg koputab uksele, töötajaid on aga keerulisem leida.

Amazoni teatel saavad sammust kasu 250 000 ettevõtte töötajat ning enam kui 100 000 hooajatöötajat USAs. Suurbritannias puudutab otsus 17 000 töötajat ning 20 000 hooajatöötajat.

Sammule olid eelnenud laialdased töötajate streigid Hispaanias ja Saksamaal. Ettevõtte laotöötajad on avaldanud tõsist rahulolematust ettevõtte kehvade töötingimustega, seda eriti Euroopas, kus tööseadused on USAst oluliselt karmimad.

Sel aastal on miinimumpalka tõstnud ka maailma suurim jaemüüja Walmart, kus miinimumpalk kerkis USAs 9 dollarilt 11 dollarile.

„Kuulasime kriitikuid, mõtlesime tõsiselt järele ning otsustasime, et me tahame eeskuju näidata,“ lausus Amazoni juht Jeff Bezos.

Varem on Amazon avaldanud, et eelmisel aastal oli ettevõtte mediaan aastapalk 28 446 dollarit.

Ameerika tugev majanduse seis on töötajate palkamise keerulisemaks teinud. USA tööturuameti teatel kasvas keskmine tunnipalk augustis 27,16 dollarini, kasvades viimase üheksa aasta kiireimas tempos.

USA föderaalne miinimumpalk, mis kehtestati 2009. aastal, on 7,25 dollarit. 29 osariigis ning Washingtonis on aga kehtestatud föderaalsest kõrgemad nõuded. Amazon kinnitas, et teeb lobitööd, et USA valitsus tõstaks ka riiklikku miinimumi.