Eesti ehitusmaterjalide tootjate liitu kuuluvate ettevõtete müügikäive oli esimesel poolaastal 3,7 miljardit krooni, eelmise aasta sama ajaga võrreldes oli kasv 30%. Eksport kasvas 231 miljoni krooni võrra, jõudes miljardi kroonini, ainsateks pidurdavateks asjaoludeks on tooraine- ja tööjõupuudus, kirjutab Äripäev.

Hoolimata aktiivsest laienemisest ei suuda ehitusmaterjalide tootjad nõudlust rahuldada. Reedel esimese poolaasta tulemused avaldanud Eesti suurim ehitusfirma Merko Ehitus märkis, et ehitusmaterjalide pakkumine on ebarahuldav, mis on koos tööjõupuudusega ehitushindade jätkuva tõusu katalüsaatoriks. 

Kõige nõutavamateks kaupadeks on Ehitus Service'i andmeil kujunenud üldehitusmaterjalid, eeskätt puit, plokid ja soojustusmaterjalid, plokkide müük on võrreldes 2005. aastaga suurenenud umbes 75%. Tarnijate vähese tootlikkuse tõttu on enam muret puiduga, Aeroci ja maxit Estonia Fibo plokkidega ning betoonpaneelidega. Seoses ehitustegevuse hoogustumise ja maksejõu kasvuga on suurenenud ka elektriliste tööriistade müük, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga pea kaks korda.