Statistikaameti juhtivanalüütik Eveli Šokman ütleb, et tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobriga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete ja elektrienergia tootmises, samuti puidutöötlemises ja puittoodete tootmises. „Vastupidist mõju avaldas metalltoodete, paberi ja pabertoodete ning mööblitootmise hinnalangus," täiendas Šokman.

Eelmise aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus kütteõlide tootmises, elektri- ja soojusenergia ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises. Samuti mõjutas indeksit hinnatõus elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises ning mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeks suurenes oktoobriga võrreldes 0,9%. Enim tõusid hinnad elektrienergia, elektroonikaseadmete ja naftasaaduste tootmises. Kõige rohkem langesid paberi ja pabertoodete, mäetööstuse ja plastist toodete hinnad. Võrreldes eelmise aasta novembriga vähenes ekspordihinnaindeks 4,4%.

Impordihinnaindeks jäi oktoobriga võrreldes samale tasemele. Hinnatõus sai osaks elektrienergiale, mäetööstusele, kemikaalidele ja keemiatoodetele. Hinnalangust vedasid naftasaadused, põllumajandussaadused ning nahktooted ja jalatsid. Võrreldes 2019. aasta novembriga langes impordihinnaindeks 5,9%.