Toiduainetööstuse tootmismahu kasv kiirenes jaanuarikuus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 14%ni, peamiselt tulenes see piimatööstuse suurtest kasvunumbritest (29%). Samuti näitasid kiiret kasvu jookide tootmine (20%) ning kalatööstus (15%). Piimatööstuse müük suurenes peamiselt siseturul, märgatavalt suurenes nii või, juustu kui piima tootmine. Osaliselt on piimatööstuse kiire kasvu taga ka eelmise aasta madal võrdlusbaas. Teiste toiduainetööstuse allharude kasvu toetas rohkem ekspordi kasv.

Vahepealsest madalseisust on üle saamas rõivatööstus, kus tootmismahud on eelmise aastaga võrreldes kasvanud viimasel kolmel kuul. Jaanuarikuus oli rõivatööstuse tootmismaht 17% suurem aastatagusest perioodist. Tekstiilitööstuse tootmismaht püsis 2005. aasta jaanuariga samal tasemel.

Kõige enam kasvasid jaanuaris elektroonikasektori väiksemad harud meditsiini- ja optikaseadmete tootmine (79%) ning kontoriseadmete ja arvutite tootmine (50%). Kuigi arvutitööstus on suunatud peamiselt siseturule, suurenes aastases võrdluses hüppeliselt ka antud tööstusharu eksport (ligikaudu 10 korda). Tootmismahtude kasv iseloomustas ka kummi- ja plastitööstust (32%) ning ehitusmaterjalide tootmist (23%). Mõlema tööstusharu puhul oli peamiseks kasvuteguriks eksporttellimuste suurenemine, mida toetas sisenõudluse kasv. Varasemaga võrreldes vähenes tootmismaht mootorsõidukite ning muude transpordivahendite tootmises.

Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt läbi viidava küsitluse kohaselt on tööstusettevõtete hinnangud praegusele olukorrale ning ootused lähiajaks positiivsed. Sarnane olukord valitses ka eelmise aasta jaanuarikuus. Prognoosid tootmismahu kasvu osas järgnevaks kolmeks kuuks on püsinud kõrgel tasemel. Kõige optimistlikumad on lähiperioodi suhtes elektroonikatööstus ning rõivatööstus, tootmismahtude vähenemist oodatakse metallitööstuses.