Tööstusettevõtted olid Eesti ettevõtlussektoris esimeses kvartalis 81,24 miljoni euroga suurimad investeerijad. Ettevõtete laenustatistika järgi võib eeldada, et tööstusettevõtete investeeringud jätkavad kasvavas tempos. Kui esimeses kvartalis oli Eesti Panga andmetel töötleva tööstuse laenukäive 54,9 miljonit eurot, siis teises kvartalis võtsid tööstused pikaajalisi laene 67,2 miljonit eurot, vahendab Äripäev.

Toiduainetööstuste investeerimisaktiivsust analüüsides leiab toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, et kuigi teise kvartali andmed veel puuduvad, siis esimese kvartali põhjal võib järeldada, et trend on positiivne. Mullu investeeriti toidu- ja joogitööstustes 57,1 miljonit eurot, 2007. aastal aga ulatus sektori investeeringute maht 102,4 miljoni euroni.

Ettevõtete kindlustunne on taas kasvamas. Julgust lisavad avanevad eksporditurud ning vajadus teha ära kriisiaastatel tegemata jäetud rahapaigutused. Ka pangad on taas usaldamas ja toetamas.

"Varasemate aastate kogemusi arvesse võttes ja teades, et lähitulevikus nõudlus toiduainete järele üha kasvab, keskkonnatingimused aga karmistuvad, pean Eesti toiduainetööstuste aastaseks investeerimisvajaduseks 100-120 miljonit eurot," ütles Potisepp.