Registreeritud töötute arv jäi sarnasele tasemele nii vähenenud töövõimega töötute kui ka teiste töötute puhul. Kõrgeim oli juunis registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal ja Valgamaal ning madalaim Harjumaal. Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid juuni lõpus lihttöölised, oskustöötajad ja käsitöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Kuu jooksul lisandus töötukassale vahendamiseks 4 761 uut tööpakkumist. Kuu jooksul lisandunud tööpakkumiste arv oli eelneva kuuga võrreldes 27% väiksem, kuid aastataguse ajaga võrreldes ligikaudu 9% suurem. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 12 157. Kõige suurema osakaalu vahendatavatest töökohtadest moodustasid teenindus- ja müügitöötajatele, oskustöötajatele ja käsitöölistele ning lihttöölistele pakutavad töökohad.

Juunikuus asus töötukassa toel tööle või alustas ettevõtlusega 2 983 inimest.

Töötukassa maksis juunis töötuskindlustushüvitist 10 002 inimesele ehk 29% kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 439 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,7 miljoni euro. Ligikaudu 151 euro suurust töötutoetust sai juunis 6 834 inimest ehk 20% kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa juunis 491 inimesele. Keskmine juunis määratud hüvitis oli 1 688 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 738 tuhande euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa juunis 99 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli juunis 4 047 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 568 tuhande euro.