Töötasu hüvitise taotlusi menetletakse ja hüvitisi makstakse välja taotluste saabumise järjekorras. Väljamakseid teeb töötukassa igal tööpäeval.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul võtab töötasu hüvitise taotluses esitatud andmete kontroll aega mõned päevad, vajadusel küsib töötukassa tööandjalt lisainfot.

„Kui kõik on korrektne, siis saavad nii töötaja kui tööandja otsuse oma e-postkasti ja üldjuhul makstakse hüvitis järgmisel tööpäeval töötaja pangakontole,“ lisas Paavel.

Töötasu hüvitise taotlus tuleb esitada töötukassa iseteenindusportaalis e-töötukassa. Taotluse esitab tööandja või volitatud isik. Hüvitis kantakse töötaja pangakontole.

Töötukassa alustas taotluste vastuvõtmist esmaspäeval. Kolmapäeva hommiku seisuga oli töötasu hüvitise taotluse kokku esitanud 2663 tööandjat, hüvitist taotletakse 15 382 töötajale. Toetuse eesmärk on aidata eriolukorra tõttu ajutistesse raskustesse sattunud tööandjaid ja töötajaid.

Töötukassa hüvitab töölepinguga töötajale 70% tema varasemast keskmisest palgast, aga mitte rohkem kui 1000 eurot kuus brutos ja mitte vähem kui on alampalk. Tööandja on kohustatud maksma töötajale, kes saab töötasu hüvitist, brutotöötasu vähemalt 150 eurot. Tööandjal tuleb oma osa välja maksta enne taotluse esitamist.