Töötukassa investeeringute juht Mihkel Jäätma ütles, et praegune kord, kus investeerimist juhib töötukassa ise, on end seni küllalt hästi õigustanud. Kuna aga raha järjest lisandub ja investeerimine pole töötukassa põhitegevus, peab Jäätma sõnul kaaluma raha paigutamise üleandmist mõnele pangale, kirjutab Postimees.

“Professionaalsete varahaldurite tegevust toetavad pika kogemuse põhjal väljatöötatud süsteemid ning ressursid,” selgitas Jäätma. “Praeguste sihtfondide mahtude ja varahalduse teenuse hindade juures pole tõenäoliselt optimaalne seda kompetentsi töötukassas edasi arendada.”

Möödunud nädalal andis töötukassa nõukogu juhatusele volitused uurida, kas oleks otstarbekas anda vara investeerimine erakätesse. “Midagi ei ole veel otsustatud, asi peaks selgeks saama kevadel,” ütles töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

Samas on töötukassa juba alustanud ettevalmistusi konkursi korraldamiseks. Jäätma sõnul on töötukassa erinevatelt Eesti pankadelt uurinud, millised on nende tingimused, ning esmamulje on paljulubav. Jäätma ennustas, et töötukassa vara haldamise konkurss tuleb tihe, sest see oleks pankadele suuremahuline ja ahvatlev leping.