“Kehv palk see olla ei saa. Ma ise pakun, et alla 20 000 krooni ei tohiks juhatuse liikmete palk olla. Samas ei saa palk olla kaks korda suurem kui alammäär,” selgitas Paavo. “Kuna nõukogu pole mingit otsust veel teinud, siis on tegu minu isiklike hinnangutega,” lisas ta.

Kuna töötukassa alustab alles pärast juhatuse liikmete töölemääramist organisatsiooni ülesehitamist, kujuneb tegelik palganumber töö käigus. Töötukassa juhatuse liikmete leidmiseks korraldatud konkursile laekus avaldusi 61 kandidaadilt.

Fontes tegi esimese valiku. Paavo ütles, et personaliotsingufirma Fontes on teinud omapoolse valiku kandidaatide hulgast ning töötukassa nõukogule esitatakse oma valiku tegemiseks umbes 20 inimest. “Töötukassa nõukogu valib välja 6-7 kandidaati, kelle hulgast saab valida juhatuse liikmed,” lausus Paavo.

Töötukassa juhatuse liikmete kohtadele kandideerijate nimesid Paavo sõnul veel ei avalikustata.

Ta märkis, et kandidaatide hulgas on tuntud inimesi era- ja riigisektorist. “Esindatud on nii mees- kui naiskandidaadid,” lisas Paavo.

Töötukassa juhatus loodetakse ametisse nimetada märtsis. Maksuameti töötuskindlustusmaksude pangakontodele oli 10. veebruari seisuga laekunud raha 20 miljonit krooni.

raha maksuameti kontolt töötukassale. Maksuameti peadirektor Aivar Sõerd ütles, et Eesti Töötukassa juhatuse nimetamise järel sõlmib maksuamet töötukassaga lepingu ning maksuameti kontodele laekunud töötuskindlustusmaksud kantakse töötukassa kontole.

“Kuna töötuskindlustuse seadus jõustus 1. jaanuarist, ei ole veel võimalik öelda, kui palju on kindlustatuid ning isikuid, kes töötuskindlustusmaksu tasuvad,” on Sõerd varem Päevalehele öelnud.

Sotsiaalministeeriumi prognooside kohaselt laekub töötuskindlustusmaksu sel aastal 500 miljoni krooni ulatuses.

Brutopalgast ühe protsendi suurust töötuskindlustusmaksu tasub iga töövõtja, tööandja lisab sellele pool protsenti.