Töötukassa kuulutas detsembris välja riigihanke, millega ostis ligi 900 000 krooni eest asutuse logoga kontoritarbeid ja meeneid, kijrutab Äripäev. Hankest ligi pool läks reklaamimaastikul tundmatule firmale AD Mad. AD Madi omanik on töötukassa juhi Meelis Paaveli Palamuselt pärit koolivend Ago Kurg. “Jah, ma tunnen seda inimest, aga kuidas see seondub selle hankega?” küsis Kurg.

Hankel kandideeris ka temale kuuluv teine reklaamifirma Reklaamikink OÜ, mis ei osutunud võitjaks. Miks Kurg ei teinud hanget Reklaamikingi nime alt ja sisuliselt kandideeris iseenda firmaga? “Tean, kuhu te sihite. Meelis Paavel selles hankeprotsessis ega ka lepingu sõlmimisel ei osalenud. Kuna firma sai esitada vaid ühe tootenäidise, osalesin ma ka firmaga AD Mad,” ütles Kurg.

Hankes osalenud, ent mitte valituks osutunud Büroomaailma omanikfirma Infotark osanik Jüri Ross ütles, et need asjad äratavad temas pehmelt öeldes kahtlusi. Seda, et riigihankes läheb võit suhteliselt tundmatule firmale, on tema sõnul varemgi ette tulnud.

Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu oli üks seitsmest inimesest koosnevas komisjonis, kes valiku langetasid. “Vaatasime konkreetseid tooteid, teadmata firmat, kes selle on valmistanud. Hindamine oli väga objektiivne,” kinnitas ta.