Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ütles, et kinnitatud eelarve annab võimaluse keskenduda 2016. aastal jõustuva töövõimereformi ettevalmistamisele. "Lisaks alustame uute tegevustena noorte tööleaitamist noortegarantii abil, töölesaamist toetavate teenuste pakkumist ka pensioniealistele ning teeme karjääriteenused kõigile kättesaadavaks."

Vastavalt prognoosile laekub kindlustusmaksetest töötajate sihtfondi 97,6 miljonit eurot. Tööandjate sihtfondi laekub tuleval aastal vastavalt prognoosile 52,5 miljonit eurot.

Töötuskindlustushüvitisteks näeb eelarve ette 42,6 miljonit eurot, koondamishüvitisteks 8,7 miljonit eurot ning tööandja maksejõuetushüvitisteks 4,9 miljonit eurot. Hüvitistelt makstava sotsiaalmaksu summa on 10 miljonit eurot. Töötukassa tegevuskuludeks on eelarves 22,1 miljonit eurot. Tööturuteenustele on järgmiseks aastaks planeeritud 36,4 sealhulgas Euroopa Sotsiaalfondist 3,3 miljonit eurot.

Kulud kindlustushüvitistele ja tööturuteenustele on kokku 121,3 miljonit eurot, võrreldes käesoleva aasta eelarvega on kulud kindlustushüvitistele ja tööturuteenustele seoses klientide arvu vähenemisega  7,3 miljoni euro võrra langenud.

Töötukassa nõukogu esimehe Peep Petersoni sõnul on töötukassa kestvalt jätkusuutlik, vaatamata töötuskindlustusmakse langetamisele ja uutele ülesannetele. "Võtsime vastu ülejäägiga eelarve, mis annab töötukassale võimaluse täita kõiki seadusest tulenevaid kohustusi ja ka valmisoleku töövõimereformi rakendamiseks."