Töötukassa nõukogu esimees Tarmo Kriis teatas pärast vastavusauditiga tutvumist, et tuvastati puudujääke sisekontrollisüsteemides ja hankeprotseduurides.

Seoses sellega tegi nõukogu juhatuse esimehele ettepaneku töötasu vähendamiseks 50% ulatuses kolmeks kuuks.

„Lähtusime otsuse tegemisel täna teadaolevatest asjaoludest, et ei esinenud huvide konflikti korruptsioonivastase seaduse mõistes ning ei olnud olulisi rikkumisi riigihangete seaduse tähenduses,“ teatas Kriis.

„Samal ajal leiab nõukogu, et oluliselt on paranenud töötukassa põhitegevus ehk tööturuteenuste osutamine ning selles osas on juhatus teinud head tööd“, lisas Kriis.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel teatas, et nõustub nõukogu otsusega. „Töötukassa juhina vastutan kõige siin toimuva eest.“

Selle aasta jaanuari algul avalikustas Äripäev, et töötukassa tellis möödunud aasta lõpus ligi miljoni krooni eest asutuse logoga kontoritarbeid ja meeneid. Esemed soetati riigihankega, mille osaliselt  võitis töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sugulane Ago Kurg.

Pärast avalikkuse pahameelt laskis töötukassa kahtlast hanget uurida riigihangete ametil, mis edastas uurimise tulemused Põhja ringkonnaprokuratuurile.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas riigihangete ameti kontrolli tulemusi hinnates töötukassa meenehanke asjus kriminaalmenetluse.