Kolmandas kvartalis määras töötukassa hüvitisi kokku 5237 inimesele. Võrreldes teise kvartaliga hüvitisesaajate arvu kasvutempo pidurdus: kui teises kvartalis oli hüvitisesaajaid eelmise aasta tasemest 2,4 korda rohkem, siis kolmandas kvartalis 2 korda rohkem, teatas töötukassa pressiesindaja.

Kasv kujunes väiksemaks eelkõige tänu sellele, et kolmandas kvartalis ei toimunud nii suuri koondamisi kui teises kvartalis, mil ainuüksi Kreenholm koondas 862 inimest.

Hüvitiste väljamaksmiseks oli septembri lõpuks kulunud kokku 239,7 miljonit krooni (koos sotsiaalmaksuga 289,7 miljonit), mis on 2,4 korda rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Uusi töötuskindlustushüvitise saajaid lisandus esimeses kolmes kvartalis kokku 9 165 ehk möödunud aasta sama ajaga võrreldes ligi kaks korda rohkem. Uute hüvitisesaajate arvu märgatav suurenemine tuleneb nii uute registreeritud töötute arvu kasvust kui nende struktuuri muutumisest. Uute registreeritud töötute seas on suurenenud nende inimeste osa, kes kaotasid töökoha tööandja algatusel ja kellel on täidetud ka teised töötuskindlustushüvitise saamise tingimused.

Selle tulemusena on hüvitisesaajate osakaal uute töötute seas suurenenud: kui 2007. aasta esimesel üheksal kuul määrati hüvitis 22 protsendile uutest registreeritud töötutest, siis sellel aastal juba 31 protsendile. Keskmiselt hakkasid uued hüvitisesaajad esimesel sajal töötusepäeval saama 4 644 krooni kuus, mis on viiendiku võrra rohkem kui eelmisel aastal. Töötuskindlustushüvitiste väljamaksmiseks kulus 2008. aasta esimeses kolmes kvartalis kokku 145 miljonit krooni.