Toome siinkohal ära eelmise aasta loetavuse esikümne. Selle kokku panemine oli äärmiselt põnev. On, mida meenutada. Meenutage teiegi!

10. Lotovõitja ootamatu samm - 55 248 silmapaari

Põhja-Iirimaal võitis naine loteriiga 46 miljardit dollarit. Ta oli pikka aega töötu olnud ning nüüd langes sülle selline õnn. Naine tegi aga ootamatu sammu, ta otsustas pärast väikesi kulutusi endale jätta 2 miljonit, ülejäänuga teeb ta aga midagi head.

Loe lugu siit.

9. Putini loss Musta mere ääres - 56 088

Venemaa opositsiooni toetav ärimees Sergei Kolesnikov tõi avalikkuse ette loo Putini lossist, kuhu on kulutatud sadu miljoneid dollareid. Dokumantaalfilmi jaoks tehtud intervjuu toimus Tallinnas.

Loe lugu siit.

8. Kasutatud autode müüjate varjupool - 56 609

Lugu Autolehe korraldatud reidist kasutatud autode müügikohtadesse.

Loe lugu siit.

7. Naine varjas oma tegelikku identiteeti - 60 335

BMW üks suuromanikke Susanne „Kant" Quant varjas oma tegelikku identiteeti kõigi, isegi oma armastatu eest. Selline mäng kestis väga pikka aega. Susanne on ise öelnud, et ta soovis teada, kas mees teda ikka ka tegelikult armastab. Mees läbis testi, sest 1990. aastal nad abiellusid. Sellega seoses sai mees ka teada, kes tema naine tegelikult on.

Loe lugu siit.

6. Rikas kerjus - 64 170

Eisha koos õe ja emaga olid Jaddahi linna tänavatel tuntud näod. Nad „töötasid" koos ning õhtul panid ka saadud noosi kokku. Seda kogunes aastate jooksul kenakesti. Ema ja õe surma järel jäi kogutud summat haldama Eisha. 90ndate lõpus tegi naine targa liigutuse, ta paigutas suure osa kogutud rahast kulda. Tol ajal oli kulla hind väga madal, seega hakkas Eisha varandus kenasti kasvama. Naine kerjas aga edasi elu lõpuni.

Loe lugu siit.

5. Putini ootamatu plaan - 65 133

Majandusraskustes Venemaa presidendile Vladimir Putinile esitati kaks varianti, kuidas majandust päästa ning suureks üllatuseks valis president „majanduse liberaliseerimise" variandi. See tähendab, et ettevõtetele ülikulukas korruptsioonikoorem kaoks. Seda olid majandusnõunikud soovinud juba aastaid, kuid tulutult.

Tegemist oli Bloombergi uudisega ning see baseerus anonüümsust palunud allikate jutule. Tänaseni ei ole Putin avaldust siiski teinud.

Loe lugu siit.

4. Ukraina ekspresidendi salajane häärber - 65 937

Endine Ukraina president Viktor Janukovõtš varjas kaua üht saladust, mis andis aimu sellest, kui korrumpeerunud oli Ukraina. Ta oli enda valdusse saanud suure territooriumi ning riigi rahadega sinna ehitanud väga uhke elamise. Pärast tema kukutamist avati territoorium kõigile huvilistele.

Loe lugu siit.

3. Noore neiu lihtne teenistus - 70 643

On inimesi, kes teenivad veebi kaudu raha väga lihtsal viisil. Üks neist ongi Jen Selter. Ta otsustas ühel kenal päeval postitada enda Instagrami kontole pildi sellest, kuidas ta jõusaalis trenni teeb. Fotole jäi neiu prink pepu ning just seetõttu hakkas tema „jälgijate" arv mühinal kasvama. Täna teenib ta reklaamilepingutega ühe postituse eest väga kopsakaid summasid.

Loe lugu siit.

2. Salapärane andmebaas - 71 489

Äripäev avastas internetilehekülje, kus ripuvad üle maailma, sh Eesti inimeste mobiilinumbrid koos täisnimedega, kuigi inimesed on enda teada oma numbri operaatori juures salastanud ning pole seda kusagil avalikult jaganud.

Loe lugu siit.

1. Selveri töötajate kaval skeem - 112 307 lugejat

Keila Selveris sisseoste teinud Ärilehe lugejalt küsiti kassas ostude eest tasudes Partnerkaarti. Kliendil boonusraha koguvat kaarti ei ole. Hiljem ostutšekilt ilmnes aga, et nimetatud kaarti on ostul siiski kasutatud ning ka boonusraha saadud.

Selgus, et Selveri kassapidaja võib Partnerkaardita kliendi oste enda boonuskaardiga registreerides päevaga ebaausalt teenida olulise palgalisa.

Loe lugu siit.