1. Kui osta Tallinna kesklinna heasse majja korter ja see viie või 10 aasta pärast müüa, on kinnisvara endiselt likviidne ja selle väärtus ajaga tõusnud.

2. Uues majas saab osta korteri valge karbina, mis võimaldab sisekujunduse teha oma maitse järgi. Soovi korral saab kinnisvaraarendajalt osta ka kogu korteri sisustuse, st mööbli, kodutehnika, jm. See tuleb tõenäoliselt soodsam, kui omal käel korterit sisustades.

3. Korralik kahetoaline korter maksab Tallinna kesklinna äsjavalminud majas 150 000-200 000 eurot. Unikaalse miljööga Tallinna vanalinnas ning kvaliteetselt renoveeritud kultuuriloolise väärtusega majades on korterid kallimad. Liiga soodsa hinnaga korterite puhul võib hiljem välja tulla varjatud puudusi.

4. 100 000 euro eest Tallinna kesklinna uut korterit ei saa, kuid Mustamäel ja Lasnamäel saab väikese korteri osta ligikaudu 50000 euroga. Heaks investeeringuks võib kujuneda kesklinna parkimiskohtade kokkuost.

5. Uue maja korterit ostes ei tasu parkimiskoha ja panipaiga pealt kokku hoida, sest parkimiskohtade nappus süveneb Tallinna kesklinnas iga aastaga. Kui korteriomanik parkimiskohta ise ei vaja, saab ta selle välja üürida 60-100 euroga kuus.

6. Vanemate korterite puhul on vaja hinnata kogu maja seisukorda ja uurida, kuhu praegune elanikkond on investeerinud ning mida investeeritud raha eest juba saab. Võiks küsida korteriühistu juhatuselt üle, millal korterimüüja lubatud remonttöid tegema hakatakse.

7. Viimase aasta jooksul Tallinna ajalooliste puitasumite kinnisvarahinnad kasvanud turu keskmisest oluliselt kiiremini. Investeerimisel tuleks seetõttu olla ettevaatlik korterite soetamisel vanadesse või osaliselt renoveeritud puitmajadesse miljööväärtuslikes piirkondades.

8. Tallinna kesklinnas on üüriturg alati aktiivne. Väikesed üürikorterid on äärmiselt minev kaup ka kõrgkoolide läheduses, Mustamäel ning Lasnamäel. Üürikorteri tootlus jääb praegu 5-8% vahele, kuid viimase kolme aasta jooksul on üürihinnad kasvanud ligikaudu 60% ning kasv jätkub.

9. Kuna remondikulud peab investor välja käima teadmata, kas ta saab need tagasi või mitte, võiks suuremad väljaminekud jätta ostja otsustada ning teha. Hoiduda võiks sellisest remondist ja ümberehitustest, mille ostja tõenäoliselt nagunii välja lõhub.

10. On üsna tavaline, et investeeringuks ostetakse kinnisvara ettevõtte nimele. See lihtsustab raamatupidamist ning üüritulult ja müügilt arvestatavate maksude tasumist.