Eile hommikul olid puudealused sõidu- ja kõnnited täis tormist murtud oksaraage. Raekoja platsil Vanemuise mängulava juures lükkas torm öösel ümber ühe telgi ja külmkapid, teatas ESS Lõuna.

Häirekeskus sai eile hommikuks viis teadet murdunud puude kohta, mis on häirekeskuse hinnangul sellise tormi puhul siiski vähe.

Küll põhjustas rajutuul tänavu rekordiliselt elektririkkeid, ütles Eesti Energia jaotusvõrgu Tartu piirkonna elektrivõrgu juht Kalju Koha. Ta tunnistas, et enamik katkestusi kimbutas maakonda, põhjuseks peamiselt puuokste poolt lühisesse löödud elektrijuhtmed.

Tartumaad tabas 22 keskpingeriket ja 70 madalpinge õhuliiniriket, Tartu linna 35 õhuliiniriket, ütles Koha. Kui palju majapidamisi kannatas, ei olnud tal eile mahti kokku arvutada. "Ei pea praegu sellist statistikat, kui sõda käib," märkis ta.

"Oleme pannud kõik oma jõud kahjusid likvideerima. Loodan, et õhtuks [s.o eile õhtuks - toim] saame ühele poole."

Ülenurmel asuva Tartu lennujaama ilmateenistus mõõtis tugevaimaks tuulepuhanguks 19 meetrit sekundis. Meteoroloogide töös kasutatava Beaufort'i tuulekiiruse skaala põhjal tähendas see 8-pallist ehk rajutuult. Kõige tugevam tuul möllas kella üheteistkümnest õhtul kella kaheni öösel.

Senised tugevaimad tänavu Tartu kandis iilinud tuulehood on ulatunud 17-18 meetrini sekundis, ütles ilmajaama meteoroloog Ilme Tampel. "Seekord oli aga tugevale tuulele lisaks vihm ja külm ilm."

Eile päevaks oli juuni algusest sadanud 39,4 millimeetrit, mis on mõni millimeeter rohkem kui kahe dekaadi norm kokku.