Toetatud ettevõtted asuvad üle Eesti, neist 6 Harjumaal, 2 Tartumaal, lisaks Viljandimaal, Võrumaal, Pärnumaal, Järvamaal ja Saaremaal. Ühele ettevõttele antav summa ei ületa ühte miljonit eurot, teatas EAS.

Suurinvestori toetust saavad: Interchemie Werken De Adelaar Eesti AS (farmaatsiatööstus), Combimill Reopalu OÜ (puidutööstus), Baltic Workboats (väikelaeva ehitus), Purutuli OÜ (puidugraanulite tootmine), AS Barrus (puidutööstus), Graanul Invest AS (puidugraanulite tootmine), Marsalis Metall OÜ (metallitööstus), BLRT Toorik OÜ (metallitööstus), Kitman Thulema AS (mööblitööstus), Oü Globen Metall (metallitööstus), OÜ Print Best (trükitööstus) ja Saku Metall Allhanke Tehas AS (metallitööstus).

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) abil on viimase seitsme aasta jooksul investeeritud Eesti tootmisettevõttesse ligi 194 miljonit eurot.

EASi juhatuse liikme Indrek Kaju sõnul on aastatel 2008 – 2015 üle Eesti toetust saanud ligi paarsada tootmisettevõtet oma seadmepargi uuendamiseks. „Möödunud eelarveperioodil investeerisime suures mahus Eesti ettevõtete tootmisseadmete soetamisse. Sealjuures olid aktiivsemad taotlejad puidu-, metalli- ja mööblitööstuse ettevõtted, aga ka farmaatsia-, trüki- ja väikelaevatööstus,“ lisas Kaju.

Kaju selgitas, et nüüdseks kui on aidatud sadu ettevõtteid üle Eesti, suunatakse tähelepanu ettevõtete äri edasi arendamisse ja ekspordipotentsiaali kasvatamisse, mitte niivõrd masinatesse.