Messi avab reede keskpäeval majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes kuulutab välja 2008. aasta silmapaistvamad turismitegijad - Aasta Turismiedendaja ja Aasta Turismiobjekt, teatas turismifirmade liit.

Tourestil on väljas 336 erinevat eksponenti, neist 242 suuremat ja väiksemat turismiettevõtjat Eestist ning ligi 100 külalist 25 eri välisriigist.

Traditsiooniliselt on eraldi messihall pühendatud ainult Eesti-siseste reisivõimaluste tutvustamisele.

Eksootilistest välisriikidest tutvustavad oma riiki ja sealseid puhkevõimalusi Lõuna-Aafrika Vabariik, Vietnam, Tai ja Indoneesia, hotelliketi kaudu on messil esindatud ka Mauritius. Põnevatest riikidest on esindatud veel Dubai, Tuneesia, Valgevene, Gruusia, Horvaatia, ja Bulgaaria. Loomulikult ei puudu messilt ka eestlaste meelispuhkepaikadena tuntud riigid Türgi, Hispaania, Itaalia, Küpros, Kreeka, Portugal ja Egiptus.

Korraldajad ootavad kolm päeva kestvale turismimessile üle 20 000 külastaja.

„Tourest on puhkuseplaane tegevale inimesele parim võimalus tutvuda kõigi Eestis pakutavate puhkusevõimalustega ühes kohas. Paljud messil osalevad firmad on lubanud tulla messi puhul välja eripakkumistega, mistõttu võib oodata puhkusereiside osas tõeliselt soodsaid pakkumisi, seda nii välisreisi peale mõtlejate kui ka Eesti-siseseid retki plaanijate jaoks“, ütles Eesti turismifirmade liidu tegevjuht Kersti Kont.

Messi jooksul saab lisaks reisisihtkohtadega tutvumisele osa võtta erinevatest oksjonitest, mängudest, loosimistest ja meelelahutusprogrammist. Näiteks esineb laupäeval, 14.02 algusega kell 13.30 messi peahallis eksootiline Indoneesia tantsuansambel ja pühapäeval, 15.02 kell 11.30 saab pealava suurelt ekraanilt koos vaadata videosalvestust 38. Tartu Maratoni stardist Otepääl ning finiši otseülekannet Elvast.