Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul oli messil sel aastal rohkem lennupiletite ja puhkusereiside sooduspakkumisi.

“Messikülastajate populaarsemateks nn päikesereiside sihtkohtadeks olid Türgi, Egiptus, Kreeka ja Bulgaaria,” ütles Lahtein.

ASi Estonian Air arendus- ja turundusosakonna juhataja Gunnar Mägi sõnul müüs lennufirma messi ajal eelneva aastaga võrreldes kolm korda enam lennupileteid. “Enimmüüdud sihtpunktid olid Kiiev, Brüssel ja Kopenhaagen ning suur huvi oli ka Berliini ja teiste suveliinide nagu Spliti, Nizza ja Pariisi vastu. Enim pileteid telliti juulisse ja juunisse,” rääkis Mägi.

Selle aasta Tourestil olid esmakordselt esindatud eksootilistest sihtkohtadest Atlandi ookeani saared Assoorid ning India ookeanis asuvad Seišellid. Mess hõlmas kolme näitusehalli – peahalli, “Puhka Eestis” halli ning laste- ja laadahalli.

Alates 1991. aastast toimuvat Touresti korraldab Eesti Turismifirmade Liit. Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.