“Trammiseisak kestis 2 tundi ja 10 minutit. Kahjuks ei suutnud me kiiremini liini korda teha ja kogu Tartu maantee ja Gonsiori tänav olid umbes,” ütles trammiliikluse ülem Elmar Moorats EPL Online’ile.

Mooratsi sõnul oleks sama aja jooksul Maneezhi-Gonsiori ristmiku jõudnud normaalliikluse korral läbida 60 trammi. “Dispetsheri telefon oli pahastest kõnedest igatahes punane,” ütles trammiliikluse ülem.

Sel nädalal on trammiliiklus olnud häiritud vähemalt neljal korral. Esmaspäeval sõitis Kopli tänava lõpus depoo lähedal auto trammile külje pealt sisse ja kraapis maha kleepreklaami – liiklus seisis 14 minutit. Samal päeval põrkasid auto ja tramm kokku Mere puiestee ja Rannamäe tee ristmikul – liiklus seisis 9 minutit. Eile sõitsid autod kokku ja üks neist paiskus trammiteele Paide tänava juures Pärnu maantee viadukti vahetus läheduses – liiklus seisis 16 minutit.

“Liiklus on linnas tihe, autod kallid ja kindlustus ei toimi nagu peaks. Praktiliselt sellepärast, et autol on peegel katki – ja kalli auto peegel võib maksta mitu tuhat krooni – võidakse politseid keset trammiteed oodata pool tundi,” nentis Moorats.

Piret Peensoo