Pangad ja teised teenusepakkujad räägivad tihtipeale oma teenusest sõnadega „tasuta“, „0% vahendustasu“ või „ilma teenustasuta“, jättes mulje, nagu oleks nende teenus tasuta või sisalduks kõik tasud väikeses nähtavas teenustasus.

Samas ei kasuta enamik valuutavahetusteenuse pakkujaid valuutavahetuseks turu keskmist vahetuskurssi. Selle asemel määravad nad oma vahetuskursi ise. See tähendab, et tavalisele tarbijale tundub, nagu oleks tegu hea tehinguga, kuigi tegelikkuses maksab ta tunduvalt rohkem.

Kristo Käärmann, TransferWise’i tegevjuht ja kaasasutaja, nendib, et eurooplastel on õigus täpselt teada, kui palju nad ühe või teise asja eest maksavad. „Peame pangandussektori läbipaistvuse puudumisele lõpu tegema ja jätkame võitlust seni, kuni peidetud teenustasudest on saanud minevik. Maailmapank nõustub samuti sellega, et kõige olulisem rahaülekannete kõrgeid hindu põhjustav tegur on turu läbipaistvuse puudumine.“

Suur osa kuludest jääb aga Euroopa puhkajate kanda: nad maksavad enda teadmata 7,04 miljardit peidetud teenustasusid, võttes välisriigis raha välja, makstes kaardiga teises valuutas või vahetades enne puhkusereisi valuutavahetuspunktis raha. Kui lisada sellele pankade ja teiste teenusepakkujate nähtavad teenustasud, maksavad tarbijad puhkusereisiks vajaliku raha eest kokku 7,88 miljardit. See tähendab, et peaaegu 90% kogukulust on peidetud.