Transpordi ametiühingu juht Peep Petersoni sõnul hääletas leppe poolt kuus, vastu neli juhatuse liiget ja üks oli erapooletu.

“Leidsime, et leppele võib alla kirjutada. See kujutab endast siiski märkimisväärset palgatõusu,” ütles Päevaleht Online´ile transpordi ametiühingu juht Peep Peterson.

Ametiühingu analüütikute hinnangul tagab täna heaks kiidetud transpordiala töötajate üldtöökokkulepe bussijuhtidele väljaspool Tallinnat keskmiselt 1500 kuni 2000-kroonise reaalse brutopalga tõusu, Tallinnas on leppe mõju tagasihoidlikum.

Lepe näeb ette bussijuhtide ja lukkseppade alampalga tõusmist 7060 kroonini 2008. aasta alguses. Vastavalt leppele peaks transporditöötajate palgad märkimisväärselt – 2500 krooni ringis - tõusma ka 2009. aastal.

Petersoni sõnul peaks lepingu tulemusel näiteks GoBusi bussijuhtide keskmine palk uuel aastal ulatuma 10500-11 000 kroonini. Lisaks peaks palgalepe vähendama ka ümbrikupalga osakaalu autojuhtide palgas, sest maksustamisel hakatakse arvesse võtma uut kokkulepitud alampalka.

Täna transpordi ametiühingu juhatuse ja autoettevõtete liidu üldkogu heakskiidu saanud laiendatud üldtöökokkulepe jõustub peale selle registreerimist ja avaldamist alates 1. veebruarist 2008 ning selle palga ja tööaja osad on kohustuslikud täitmiseks kogu maanteeveo sektoris.