Eile toimunud läbirääkimisvoorus jäi ametiühing kindlaks 7700kroonise alampalga nõude juurde, mis bussisektoris võiks tähendada keskmiselt 19protsendilist ja autoveosektoris isegi väiksemat väljamakstava nominaalpalga kasvu, teatas transporditöötajate ametiühing.

“Tööandjad kipuvad siin pisut liialdama, aga eks streigipinge ja rasked läbirääkimised aja kõigil närvid pisut krussi,” hindas transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson, kelle sõnul on transporditöötajate palganõue vägagi mõõdukas.

Petersoni sõnul leppisid delegatsioonide juhid täna riikliku lepitajaga kokku, et avalikkuses kommenteeritakse läbirääkimiste üldist käiku ning vastaspoole pakkumisi ja võimalikke kompromisse leppimuse huvides esialgu ei käsitleta.

“Tööandjad on tublid ja vastutustundlikud. Teeme koos väga tõsist tööd hea kokkuleppe nimel, et Eesti elu halvav streik ära hoida. Eks sellises pingelises õhkkonnas võib ikka apsakaid juhtuda,” tunnistas Peterson.

Ametiühing esitab homseks lepitajale täiendavad andmed remonditöötajate lisapuhkuse küsimuses, oma nägemuse alampalgatariifide ja nende sisu kohta ning sõnastab omapoolsed lahendusvariandid ka teistele tüliküsimustele. Järgmine kohtumine riikliku lepitaja vahendusel toimub pühapäeval kell 12.