Ettevõtte käive, muud sissetulekud ja varade ümberhindamine tõid esimeses kvartalis sisse 10,2 miljonit eurot, vahendas BNS.

Kauplemise eesmärgil ostetud varade väärtus oli ligi 1,5 miljonit eurot, mullu samal perioodil oli see 3,4 miljonit eurot.

Tegevuskulud ulatusid esimeses kvartalis 11 miljoni euroni.

Viljakasvatuses toob aasta esimene kvartal endaga tavaliselt kaasa kahjumi, sest ainsaks suuremaks sissetulekuallikaks on eelmisest aastast ülekantud saagi müük, märkis ettevõtte asutaja ja nõukogu esimees Joakim Helenius börsile saadetud teates.

Heleniuse kinnitusel on tänavuse talinisu ja varase rapsi saak juba enamuses müügilepingutega kaetud hinnatasemetel, mis ületavad eelmise aasta hindu.

Edaspidi keskendub ettevõte oma tuumiktegevusele ehk viljakasvatusele Ukrainas ja Venemaal, sealhulgas on plaanis alustada niisutuspõllundusega kuni 40 000 hektaril.

Ukrainas on Trigon Agril nisukasvatuseks renditud 50 000 hektarit maad ja Venemaal on ettevõtte omanduses 107 000 hektarit.

Tuumiktegevusega vähem seotud ärides kavatseb Trigon Agri oma osalust vähendada, seisab börsiteates. Möödunud nädalal teatas Trigon Agri tütarettevõttes Trigon Dairy Farming 21 protsendilise osaluse müümisest Ingman Groupile.

Trigon Agri piimatootmise käive oli esimeses kvartalis 2,8 miljonit eurot, mis moodustas 24 protsenti kogukäibest.

Lisaks niisutuspõllunduse arendamisele ja tuumiktegevusega vähemseotud ärides osaluse vähendamisele on ettevõtte strateegiliste eesmärkidena välja toodud veel võlakoormusest vabanemine ja 20-protsendilise ROA taseme saavutamine.

Esimeses kvartalis ulatus Trigon Agri võlakoormus 59 miljoni euroni ning ROA oli miinus kolm protsenti.

Märtsi lõpu seisuga olid Trigon Agri peamised aktsionärid SEB pank 26 protsendi, Nordea pank 15 protsendi ja Swedbank 9,7 protsendilise osalusega. Ettevõtte turuväärtus oli mai keskpaiga seisuga 561 miljonit Rootsi krooni.