BNS-i teatel vähenes firma müügitulu eelmisel aastal võrreldes ülemöödunud aastaga viiendiku võrra 42,1 miljoni kroonini, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Firma ärikasum oli mullu 1,7 miljonit krooni, mis on võrreldes tunamullusega 69 protsenti vähem.

Grupi juhatuse hinnangul on mullune tulemus üldist olukorda majanduses ja eriti meediavaldkonnas arvesse võttes hea, nähtub aruandest. Grupp hoidis endises mahus ja formaadis töös kõik raadiojaamad.

Trio LSL vähendas eelmisel aastal majanduslanguse tõttu ja kulude optimeerimise eesmärgil tegevuskulusid 14 protsenti, sealhulgas kärpis firma tööjõukulusid võrreldes 2008. aastaga 15 protsenti. Ettevõte sulges mullu ka kahjumisse langenud portaali u-pop.ee senisel kujul ja lõpetas koostöölepingu venekeelsete raadiojaamade ja Eurobaltradio OÜ vahel ning sõlmis uue sarnase lepingu Rahvameedia OÜ-ga.

2009. aastal lõppesid seni Trio LSL-i kasutuses olnud ringhäälingulubade tähtajad, uuel konkursil võitis firma tagasi kõik ringhäälinguload ja lisaks uued sagedused Raadio Kukule Lääne-Virumaal ja Spin FM-ile Pärnus.

Grupp investeeris eelmisel aastal ligikaudu 1,2 miljonit krooni raadiosignaali edastus- ja jaotustehnoloogia uuendamisse, mis vähendab lisaks raadiosignaali kvaliteedi parandamisele ettevõtte hinnangul sõltuvust koostööpartneritest ja hoiab olulisel määral kokku püsikulusid. Grupp investeeris ka ümberehitustöödesse ehituslikult amortiseerunud ja moraalselt vananenud Raadio Elmari, OÜ Oirti ja Tartu Kuku stuudiotes ja kontoriruumides.

Trio LSL-is töötas aruandeperioodil keskmiselt 82 inimest, kellele maksti töötasudeks kokku 13,5 miljonit krooni. Ettevõtte üheliikmeline juhatus sai eelmisel aastal tasu kokku veidi üle ühe miljoni krooni, nõukogu liikmed tasu ei saanud.

Trio LSL-ile kuuluvad eestikeelsed raadiojaamad Kuku, Uuno, Spin FM ja läbi tütarettevõtte OÜ Raadio Elmar ka raadiojaam Elmar ning venekeelsed raadiod 100FM ja Uuno Pluss Dynamit FM. Ettevõtte konsolideerimisgrupis on lisaks Raadio Elmarile ka OÜ Oirt, OÜ Järva Raadio ja OÜ Tartu Raadio.