Twitterisse postitatud videos nimetas Trump paketti häviväärseks ja raiskavaid artikleid täis olevaks, vahendab BBC News.

„Seda nimetatakse Covidi abieelnõuks, aga sellel pole Covidiga peaaegu midagi tegemist,” ütles Trump.

Eelnõu näeb ette 600 dollari maksmist enamikule ameeriklastest, aga Trumpi sõnul tuleks maksta 2000 dollarit.

20. jaanuaril ametist lahkuvalt Trumpilt oodati esmaspäeval kongressis vastu võetud päästepaketi allkirjastamist, aga selle asemel kurjustas Trump teistele riikidele raha andmise üle eelnõus, nõudes, et see raha läheks raskustes ameeriklastele.

„See eelnõu sisaldab 85,5 miljonit dollarit Kambodža abistamiseks, 134 miljonit dollarit Birmale, 1,3 miljardit Egiptusele ja Egiptuse sõjaväele, mis läheb ja ostab pea eranditult Vene sõjavarustust, 25 miljonit demokraatia ja sooprogrammidele Pakistanis, 505 miljonit Belize’ile, Costa Ricale, El Salvadorile, Guatemalale, Hondurasele, Nicaraguale ja Panamale,” lausus Trump.

Trump küsis ka, miks saab Washingtoni etenduskunstide kompleks Kennedy Center 40 miljonit dollarit, kui see ei ole avatud, ning ta ei mõista ka miljardi eraldamist pealinna muuseumidele ja galeriidele.

„Kongress leidis küllalt raha välisriikidele, lobistidele ja erihuvidele, saates samas palja miinimumi Ameerika inimestele, kes seda vajavad. See polnud nende süü. See oli Hiina süü,” ütles Trump. „Ma palun kongressil seda eelnõu parandada ja suurendada naeruväärselt väike 600 dollarit 2000 dollarile või 4000 dollarile paari kohta. Samuti palun ma kongressil vabaneda viivitamatult raiskavatest ja ebavajalikest artiklitest selles eelnõus ja saata mulle sobiv eelnõu või muidu peab Covidi abipaketi esitama järgmine administratsioon.”

Kui Trump eelnõu tõesti vetostab või keeldub sellele allkirja andmast, võib USA-s tekkida taas valitsuse tööseisak, sest pakett on seotud 1,4 triljoni dollari suuruse meetmega föderaalasutuste finantseerimiseks järgneva üheksa kuu jooksul.