Reuters kirjutab, et samm on ette võetud selleks, et Wall Streeti maha rahustada. Oma kampaaniakõnedes on Trump immigrantide, naiste, vähemuste, puudega inimeste, moslemite ja Hiina kõrval tõsiselt solvanud ka paljusid Wall Streeti juhte ja pangandust tervikuna.

Trumpi meeskonnaliikmed võtsid pangandusringkondades tunnustatud Dimoniga rahandusministri ametiga seoses ühendust.

Briti ajalehele The Telegraph kinnitas aga investeerimispanga allikas, et tõenäosus, et Dimon pakutava koha vastu võtaks on vähem kui 1%.
CNBC teatel ei ole teada, kes Trumpi nõunikest Dimoni kandidatuuri rahandusministri kohale tõstatasid, sest varem on selle koha esimeseks valikuks hinnatud Trumpi kampaania finantsjuhti, endist investeerimispanga Goldman Sachs töötajat Steven Mnuchini.

JPMorgani pressiesindaja kuuldusi ei kommenteerinud.
60-aastane Dimon on IPMorgani juhatuse esimehe kohal alates 2005.aastast ning on varem olnud valitsusega seotud, kuigi on rahandusministriks saamise kuuldused korduvalt tagasi lükanud. Viimane kord oli septembris Washingtonis esinedes.

Samas on pangajuht töötajatele öelnud, et viimased peavad austama Trumpi valimist. Töötajatele saadetud memos märkis ta, et „üle ilma toimuvad maailmas suured poliitilised ja majanduslikud muutused ning Ameerika kodanikud näitasid Donald Trumpi valimisega kindalt muutuste soovi“ ja lisas: „Me peame seda häält kuulama“.