Jaapani aktsiaturg kukkus 5,4, Hongkong 2,8 protsenti, Hiina 0,3 protsenti, Austraalia 1,9 protsenti, Korea 2,4 protsenti, India neli protsenti, Uus-Meremaa 3,6 protsenti, Taiwan kolm protsenti, Indoneesia kaks protsenti, Singapur 1,9 protsenti ja Vietnam 2,3 protsenti.

Veel esmaspäeval valitses börsidel eufooria, et küll Clinton võidab. Nüüd on investorid paanikas, et saada lahti finantsturgudel võetud Clintoni võidupanustest.

Seni loetud osariikide arvestuses on Trumpil 266 valijameeste häält 270st, mis on vaja Valgesse Majja pääsuks. Clintonil on vaid 218 häält.

„Mida rohkem hääli saab loetud, seda enam tundub, et Trump saab Valgesse Majja,“ ütles Shaw and Partnersi varahaldur Karl Goody Bloombergile. „Investorid ei olnud selleks valmis. Me kõik oleme üllatunud.“

Enamus rahvaküsitlusi ennustas Hillary Clintoni võitu. Samas oli osariikide küsitlustel Ohios ja Floridas, kus on ajalooliselt hääletanud võitnud presidentide poolt, mõlemas juhtimas Trump. Samuti kolm kuud enne novembrit aktsiaturu languse tõttu näis tõenäosus presidendiparteile kinda heitja võidu kasuks.

USA S&P 500 aktsiafutuurid kukkusid maksimaalsed lubatud viis protsenti.

Jaapani valitsus ja keskpank peavad kriisikõnelusi info vahetamiseks, kuna Jaapani aktsiaturg kukkus ja jeen tugevnes.