„Valge Maja reaktsioon on see, et ta ei avalda oma maksudeklaratsiooni. See teema oli õhus kogu kampaana vältel ja inimested ei hoolinud sellest. Nad hääletasid tema poolt," ütles presidendi nõunik Kellyanne Conway pühapäeval.

Conway kommeteeris teemat ühes telekanal ABC telesaates, kui temalt küsiti petitsiooni kohta, mis nõuab, et Trump oma deklaratsiooni avaldaks. Sellel on julgelt üle 100 000 allkirja, mis tähendab, et Valge Maja peab sellele vastama.

Conwayd see ei heidutanud. Ta ütles, et inimesed ei hooli tegelikult Trumpi maksudeklaratsioonist. Neile läheb korda, milline on nende enda rahaline seis.

„Inimesed soovivad teada, et nemad saavad maksuleevendusi," ütles ta. Ta lisas, et nii Trump kui tema pere vastavad kõigile eetilistele kriteeriumitele.

WikiLeaks ärkas

Pärast Conway sõnumit ilmus veebilehele WikiLeaks üleskutse, et lekitajad saadaksid neile Trumpi maksudeklaratsiooni koopia.

Petitsioon loodi 20. jaanuaril ehk tema ametisse asumise päeval ja nõuab, et Donald Trumpi deklaratsioon kohe avalikuks tehtaks.

„Uue administratsiooni enneolematud majanduslikud konfliktid peavad olema Ameerika inimestele nähtavad. Lisaks dokumendid, mis võiks välja tuua välised huvid ning majanduslikud huvid, mis võivad seada Donald Trumpi konflikti rahalise kasu klausliga, mis meie konstitutsioonis on,"

Pühapäeva pärastlõunaks oli petitsioon saanud 216 169 allkirja.